Il Farneto
Už od 90 let, kdy ho založil Marco Bertoni, se zde hospodaří organicky a posledních několik let biodynamicky - vysazené jsou lokální odrůdy jako Lambrusco (několik různých klonů), Marzemino, Malvasia a hlavně málo známá Spergola.
Ruční sběr hroznů, spontánní fermentace, žádná aditiva, žádná filtrace, minimum síry. Farma hospodaří na zhruba 34 hektarech, z toho asi 8 hektarů jsou vinice. Přestože se nachází nedaleko italské Modeny, je perfektně izolovaná od okolí, díky větší nadmořské výšce. Půda je zde velmi stará, se spoustou fosilií a bohatá na živiny a minerály.
Oranžáda z odrůdy Spergola, ultra dobré červené a růžové Lambrusco - všechno dělané bez zbytečných zásahů, jednoduše a z pečlivě vypěstovaných hroznů. Tommaso Turci - hlavní “cellar master” se snaží vrátit slávu místním vínům a to se mu daří. Tohle je naturální Emilia Romagna jak se patří!
Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem