Neohodnoceno

Le Jardinot Brut Nature 2019 Amaury Beaufort

Cuvée z vinice Le Jardinot ve vesnici Polisy - 80% Pinot Noir a 20% Chardonnay. Pinot Noir vysazen v roce 1971, Chardonnay v roce 2014. 

Spontánní fermentace,11 měsíců v demi-muids sudech a potom 6 měsíců ve vysokých oválných sudech. Degorsáž v září 2022.

Vyrobeno 6200 lahví. 

Skladem (>6 ks)
Značka: Amaury Beaufort
2 450 Kč
Kategorie: AMAURY BEAUFORT
Víno: Šumivé
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Odrůdy: 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay
Ročník: 2019
Obsah alkoholu: 11%
Objem: 0,75l
Cukernatost: SUCHÉ - BRUT NATURE
Přidaná síra: NE
Filtrace: NE
Alergeny: Obsahuje siřičitany
Produkty trans hires Amaury brut
Šumivé FR - Champagne
NATURÁLNÍ VÍNO
NATURÁLNÍ VÍNO
pěstováno a vyrobeno s láskou a respektem k přírodě
MALÁ VINAŘSTVÍ
MALÁ ITALSKÁ VINAŘSTVÍ
tradiční metody, původní odrůdy a poctivá práce
POMŮŽEME VÁM VYBRAT
POMŮŽEME VÁM VYBRAT
napište nám nebo zavolejte - jsme tu pro Vás.
DOPRAVA ZDARMA
DOPRAVA ZDARMA
po celé ČR u objednávek nad 1000 Kč.

Popis produktu není dostupný

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Legendy naturálního Champagne

Jacques Beaufort, otec Amauryho, byl v roce 1971 jedním z pionýrů, kteří se postavili proti používání helikoptér k rozptylování herbicidů a pesticidů v celé oblasti. V roce 1974 byli první v regionu, kteří odmítli používání postřiků mědi a síry - místo toho začali experimentovat s přírodními oleji a čajovými směsmi. Po celou dobu byl zastáncem výroby vína bez aditiv.

Amaury Beaufort byl první z 8 dětí, který se v roce 2018 odtrhl od rodinného vinařství a začal se věnovat vlastní produkci Champagne. Jeho vinice Le Jardinot má pouhých 0,8 ha a nachází se u vesničky Polisy. Amaury říká, že tohle stačí, jelikož chce o vinici pečovat jako o svoji "zahrádku". Pěstuje zde Chardonnay, vysazené v roce 2014 (20% pozemku) a Pinot Noir vysazený v roce 1971 jeho otcem. Jeho vinice nikdy neviděla herbicidy ani pesticidy.

 

Amaury vyrábí šampaňská vína bez přídavků. Spontánní fermentace v sudech, bez přidané síry. Vína podstupují dlouhou dobu zrání nejdříve v malých dubových sudech a poté ve velkých oválných sudech, které vytvářejí přirozený pohyb kvasinek. Po vzoru svého otce přidává před druhou fermentací v lahvi pouze vlastní mix kvasinek - žádné průmyslové kvasinky. Po odstřelení kalů nepřidává žádnou dosáž.

Vyjímečné Champagne s vyjímečným příběhem.