Amaury Beaufort
Legendy naturálního Champagne
Jacques Beaufort, otec Amauryho, byl v roce 1971 jedním z pionýrů, kteří se postavili proti používání helikoptér k rozptylování herbicidů a pesticidů v celé oblasti. V roce 1974 byli první v regionu, kteří odmítli používání postřiků mědi a síry - místo toho začali experimentovat s přírodními oleji a čajovými směsmi. Po celou dobu byl zastáncem výroby vína bez aditiv.
Amaury Beaufort byl první z 8 dětí, který se v roce 2018 odtrhl od rodinného vinařství a začal se věnovat vlastní produkci Champagne. Jeho vinice Le Jardinot má pouhých 0,8 ha a nachází se u vesničky Polisy. Amaury říká, že tohle stačí, jelikož chce o vinici pečovat jako o svoji "zahrádku". Pěstuje zde Chardonnay, vysazené v roce 2014 (20% pozemku) a Pinot Noir vysazený v roce 1971 jeho otcem. Jeho vinice nikdy neviděla herbicidy ani pesticidy.
Amaury vyrábí šampaňská vína bez přídavků. Spontánní fermentace v sudech, bez přidané síry. Vína podstupují dlouhou dobu zrání nejdříve v malých dubových sudech a poté ve velkých oválných sudech, které vytvářejí přirozený pohyb kvasinek. Po vzoru svého otce přidává před druhou fermentací v lahvi pouze vlastní mix kvasinek - žádné průmyslové kvasinky. Po odstřelení kalů nepřidává žádnou dosáž.
Vyjímečné Champagne s vyjímečným příběhem.
Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem