Sassara Vini
Manželé Alessia a Stefano, kteří stojí za tímto naturálním vinařstvím jsou 3. generací vinařů, a stejně jako jejich předchůdci pěstují víno s respektem k přírodě a svému okolí. Vinařství je od roku 2007 certifikované jako biodynamické, ale ani nikdy předtím se jejich vinice neošetřovali žádnými chemikáliemi - vinice jsou v majetku Stefanovo rodiny více jak 50 let. Stejně tak při práci ve sklepě, nepoužívají žádná aditiva, a většinou ani žádnou přidanou síru - pouze kvalitní a zralé hrozny. K tomu odkazují i nápisem na lahvi “vin de ua”- víno z hroznů. Tento projekt je velkým kontrastem ke konvenci a velko výrobě vín v této oblasti.
Vinařství se nachází na jihu jezera Garda, tzv. morénových kopcích - kde je půda (moréna) velmi bohatá na živiny a minerály, které vytlačil ledovec, když tvořil toto jezero. Pracuje se s typickými odrůdami - bílé jsou Garganega, Trebbianello, Tocai, Moscato, Fernanda a Trebbiano a červené jsou Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara a Rossanella.
Ruční sběr a selekce zdravých a zralých hroznů, spontánní fermentace, žádná aditiva, žádná přidaná síra, žádná filtrace. Ocelové tanky, betonové tanky, sklolaminát, amfory.
Červené Bardolino a růžové Chiaretto, dvě vína tolik typická pro tuto oblast - dělaná naprosto přirozeně - naturálně. Určitě taky vyzkoušejte jejich Pinot Griso s typickou barvou pro tuto odrůdu nebo víno Esotico (exotické) - mix bílých i červených odrůd ze staré vinice.
Stránka 1 z 1 - 8 položek celkem